Maak Festival

MAAK Festival Groningen

Groningen Maker Faire heet vanaf 2015 ‘MAAK FESTIVAL’ Hiervoor hebben wij het logo ontworpen. Het logo is dusdanig eenvoudig na te maken, door middel van hout, metaal, plastic etc, zodat de stijl overal op het terrein en dus in de makersgedachte opgezet kan worden! Zoals elk jaar wordt het complete campagnebeeld helemaal uit echte lagen karton gesneden en opgebouwd en gefotografeerd om erna weer samengebracht te worden tot een drukbare poster!

Voor het Maak Festival maken we posters, flyers, programmaboekjes, keycords, vlaggen, banners en noem maar op wat nog meer. Ook het jaarverslag is van onze hand en speciaal hiervoor hebben we in huis een verpakking ontwikkeld waarin het jaarverslag in gepresenteerd wordt!

Uit plankjes hout word een een door ons ontworpen vorm uitgesneden op onze cnc vreesmachine, maar vrees niet, al onze vingers hebben we nog.. Na het snijden schuren we deze en lakken we het af zodat er een mooi afgewerkt geheel ontstaat. In de plankjes komt een dieper gelegen vak te zitten waarin het gedrukte jaarverslag in gelegd kan worden.

Naast dit jaarverslag hebben we ook een versie gemaakt voor een eerdere editie waarbij de lezer zichzelf een echte maker kan noemen nadat hij of zij de omslag heeft omgetoverd tot een vliegtuig! Door middel van de vliegtuigonderdelen te verwijderen onstaat er weer een heel nieuw beeld.